Ramen en deuren

Project: Wens van de klant was om deze afdichting ook in de hoeken perfect dicht te krijgen. Door de specifieke vorm (relatief grote body met kleine lippen) is precies in verstek knippen en verlijmen nagenoeg onmogelijk. Wij hebben dit opgelost door het profiel in een speciale mal in verstek te snijden en vervolgens door middel van vliesvulkanisatie tot een strakke 90 graden hoek te vulkaniseren.

Group (10)

Project: Wens van de klant was om rubber profielen in de kozijnen te monteren die niet afgeven. Hiervoor hebben wij de oplossing kunnen bieden om de profielen in TPE te produceren. Zwarte TPE profielen geven namelijk niet af en zijn daarnaast ook nog recyclebaar en makkelijk in ramen te lassen.

Group (10)

Technieken die voor dit project zijn ingezet

Extruderen

Het extruderen van klantspecifieke rubber profielen is onze specialiteit! De toepassingsmogelijkheden en specifieke omgevingstemperaturen zijn eindeloos voor zowel indoor als outdoor gebruik.

Hoekvulcanisatie

Een van de TPP specialisaties zijn co-extrusie profielen. Het TPP co-extrusie proces maakt het mogelijk om profielen in 2 verschillende kleuren of hardheden te produceren.

Matrijsontwikkeling

Ontwikkeling en productie van de matrijzen ten behoeve van het produktieproces, wordt bij TPP volledig in eigen beheer uitgevoerd.