Co-engineering

Wij streven continue naar nieuwe, klantspecifieke producten die door middel van co-engineering samen met u worden ontwikkeld.

Door onze gemeenschappelijke expertises te bundelen weten wij uit ervaring dat er in een zo kort mogelijk tijdsbestek een product ontwikkeld kan worden wat aansluit bij uw oplossingswens. Door niet alleen de focus te leggen op het ontwerp, maar ook de Supply Chain en Operations bij het gehele advies te betrekken, is ons doel te streven naar een voor u zo laag mogelijke ‘Total Cost of Ownership’.

co-engineering_content

In de praktijk

Voor een nieuw te ontwikkelen product zocht deze klant een waterdichte afsluiting. De voorkeur lag bij een rubber profiel. Aan ons werd gevraagd dit in co-engineering te ontwikkelen.

Op basis van aangeleverde specificaties hebben wij een advies uitgebracht over het juiste afdichtingsprofiel. Dit is tot stand gekomen met een voorsteltekening waarin wij ook een advies geven welke compound het beste van toepassing is. Na akkoord van de klant hebben wij het ontwerp vertaald naar een matrijs en is een bijbehorende sample geproduceerd. Dit sample is vervolgens aan een interne, functionele test onderworpen en is gecontroleerd of de specificaties 100% overeenkomen met de klantverwachting.

Nadat de klant akkoord was met alle specificaties, waarin ook de lever- en verpakkingswensen zijn opgenomen, zijn wij gestart met de serieproductie van dit nieuwe TPP product.

Extrusie matrijzen

Matrijzen worden bij TPP in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd.

Extruderen

Wij zijn gespecialiseerd in het extruderen van klant-
specifieke rubber profielen voor uiteenlopende doeleinden.